Осми март в Ловеч и Умаревци

Осмомартенски празник организираха членовете в пенсионерския клуб „Вароша“ в Ловеч, както и в село Умаревци. Те бяха посетени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.
„Ние, жените, носим в себе си топлината, любовта, разбирането да създаваме онзи уют семейството и на работното място, който е важен за всеки един човек“, обърна се към присъстващите в ресторант „Ловеч“ Корнелия Маринова. Кметът поздрави присъстващите дами със стихотворението „Жената“ на Добромир Банев, родом от Ловеч. В него се казва: „Жената е душата на света. Небето във очите ѝ прозира. Белязана с цвета на пролетта, напомня: Красотата не умира.“
Още в началото заместник-кметът Венцислав Христов поздрави дамите и ръководството на клуба. „Виждам, че умеете да се организирате и да постигане своите цели“, каза той. Сред представителите на Община Ловеч беше и Валерия Баръмова, началник на отдел „Здравеопазване, социални и медицински дейности и спорт“. В празника участваха и членове на клуба на туристите ветерани.
Кметът Корнелия Маринова разговаря с мнозина от присъстващите, после се включи и в танците. Поздравителен спектакъл от стихове и танци поднесоха малчуганите от ДГ „Мария Сиркова“.
Над 200 души се бяха събрали в ресторанта под организацията на председателя на клуба Мария Йонкова и нейните помощници. Представителите на третата възраст демонстрираха младежки умения, като следваха ритъма на музикалните жанрове, подредени от DJ – Камен.
Веднага след това кметът Корнелия Маринова отиде да поздрави и жителите на село Умаревци. Срещата там беше организирана от кмета на селището Виктория Маринова и секретаря на НЧ „Васил Левски – 1929 г.“  Мария Димитрова. На секретаря беше връчена саксия с живи пролетни цветя с пожелания за здраве и успехи.
Община Ловеч, пресцентър
08.03.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.