Младежки дебат за Левски събра в Ловеч участници от цялата страна

Национална младежка форма-дебат „Нужен си ни днес, Апостоле“ се проведе на 18 февруари 2023 г. сутринта в залата на Общински съвет- Ловеч. Участниците бяха от цялата страна. В началото те бяха поздравени от кмета Корнелия Маринова с думите:
„България е свързана трайно с Левски, всяко българско сърце е свързано с Апостола, както, вярвам, и вашите сърца. Вие представлявате младите хора на нашата страна. Надявам се, че това, което ще споделите, ще е от полза на всички останали.“
Близо три часа деца и младежи разказваха, рецитираха и коментираха живота и делото на Левски. Показани бяха изключително разнообразни подходи – едни говориха за живота на Апостола, други – за тефтерчето му, трети показаха видео импресии, четвърти – Левски в родния им край. Участниците бяха положили похвални усилия и изложиха интересни подробности по избраните от тях теми.
В дебата взеха участие 34 младежи и ученици от десет общини в страната – Ловеч, Троян, Севлиево, Габрово, Свищов, София, Перник, Правец, Варна и Силистра. Те представиха общо 13 презентации (Варна с три, Севлиево с две).
Вчера участниците разгледаха музея „Васил Левски“, който е посветен на Апостола на свободата, направил Ловеч център на Вътрешната революционна организация. От видяното някои обогатиха своите презентации с нови факти.
Събитието бе по повод 150 години от смъртта на една от най-емблематичните фигури в историята на България – Васил Левски. Организатори са Община Ловеч и Сдружение „Екомисия 21 век“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Община Ловеч, пресцентър
18.02.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.