В ЛОВЕЧ 36 СЕМЕЙСТВА ОТБЕЛЯЗВАТ „ЗЛАТНА СВАТБА“

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова на 13 февруари покани на коктейл и тържествено поздрави 36 семейства от града, които отбелязват тази година „Златна сватба“, тоест 50 години брак. Инициативата е на кмета и е по повод Седмицата на брака в България (7 – 14 февруари). Събитието бе посетено и от председателя на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кмета Венцислав Христов.

„Семейството е едно от най-важните неща в нашия живот. Сигурно сте се убедили, че любовта, доверието, нежността и топлината са сред най-важните в човешкия живот . Затова решихме да съберем нашата емоция по повод Седмицата на брака, както и да отправим нашето послание към младите за ролята на семейството“, заяви в началото Корнелия Маринова. После всички празнуващи получиха от кмета специално поздравление и цветя. Между присъстващите бяха и Рена и Дочо Колеви, които са сключили брак точно на днешната дата преди 50 години.

От името на всички благодариха семейството Любен и Валентина Пееви. Любо благодари специално на кмета и цялата община за поканата. Той припомни призива на групата „Бийтълс“ – „ Правете любов, а не война“ , който днес отново е актуален. В залата имаше и емблематични за града двойки като Петко и Евгения Петкови, Христофор и Тотка Илиеви, Цоню и Цветанка Цоневи, Тодор и Лена Лилови, Пенка и Феодор Черневи и други.

Изненада за присъстващите бе появата на Люба Минчева, която преди 50 години е водела техните церемонии по бракосъчетанието. Тя припомни своите ритуални думи, които е отправила тогава към младоженците. Мнозина се просълзиха.

Церемонията се водеше от Вержиния Стойкова, директор на бюджетна дейност „Обреди“. На финала Корнелия Маринова се обърна към всички: „Виждам и днес светлина в очите ви. Нека тази светлина и топлина да продължават и занапред.“

В програмата участваха и танцьори от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в Ловеч с ръководител Васил Гърмолов, а след официалната част имаше и танци.

Пълен запис виж тук

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official
https://www.facebook.com/lovech.municipality

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.