Кампания за превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества се провежда в Ловеч

Кампания за превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред учениците се провежда в Ловеч за периода 13-15 февруари 2023 г.
Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и инспектори „Детска педагогическа стая“ при РУ на МВР Ловеч.img-aea7934815254d4dfeefdda78e1fade2-v
Инспектор Петьо Петков от отдел „Наркотици“ при Столичната дирекция на вътрешните работи ще направи презентации и ще разговаря с ученици 8-12 клас, учители и родители. Първите срещи с ученици от Професионалната гимназия по електотехника преминаха с голям интерес и много въпроси към инспектор Петков.
В залата на общински съвет от 16.00 часа се проведе среща с институции и специалисти работещи главно с деца. Те бяха запознати с най-новите наркотици и това, което се случва на улицата. Инспектор Петков говори в посока всички заедно, да споделим нашия опит, ангажираност и така необходимите съвместни усилия за преодоляване на проблемите, свързани със злоупотребата и разпространението на наркотични вещества.
За утре целият ден е направен график за срещи в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. А в сряда такива срещи ще се проведат в Профилирана природо-математическа гимназия. Целта е младите хора да разберат какви са реалностите и каква опасност ги заобикаля и кои са така наречените „Улични наркотици“.
„За марихуаната се говори, че това е нещото, което не може да навреди, може да ти помогне, да те отпусне – митовете са невероятни”, пояснява още Петков. Новите наркотици са евтини, достъпни и пагубни за психиката.
Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове. Има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.