Среща с ученици по Превантивна програма „Без дрога на пътя“ организира Общинският съвет по наркотични вещества към Община Ловеч

20230209_132731

Поредна среща се проведе с ученици от НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“ по Превантивна програма „Без дрога на пътя“, организирана от Общински съвет по наркотични вещества към Община Ловеч. За последствията от опасното шофиране под въздействие на алкохол и наркотици пред  11 и 12 клас говориха Нели Патаринска – секретар на Общински съвет по наркотични вещества (ОбСНВ), Румяна Еврева – инспектор от детска педагогическа стая към РУ Ловеч, и Пламен Симеонов от сектор „Пътна полиция“. Младежите се информираха и за законовата уредба и санкциите за водачи, които шофират под въздействие на алкохол, наркотични вещества или техните аналози.


Всеки от участниците в срещата получи превантивно-информационна брошура „Употреба на наркотици и шофиране“. Впоследствие темата бе подложена на широка дискусия. Кампанията продължава и през следващите месеци с обхват всички тийнейджъри от 11 и 12 клас. Инициативата е част от Превантивна програма „Без дрога на пътя“, разработена от ОбСНВ и Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч.
Основна цел на програмата „Без дрога на пътя“: Развиване на личната социална и гражданска отговорност сред учениците, като подход за преодоляване на рисковите фактори от злоупотреба с наркотични вещества и шофирането под въздействие на психоактивни вещества.
Призивът на организаторите е за разумно шофиране „На пътя животът е с предимство“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.