В Ловеч вече готвят „Цветница 2023“

Община Ловеч е готова с условията и изискванията към участниците в „Цветница 2023“, която е в дните 7 – 9 април. Пролетният празник, известен още като Връбница, е традиционен за град Ловеч. Ежегодно в дните на църковните празници Лазаровден и Цветница от края на деветнайсети век, та и до сега се провежда панаир на художествените занаяти. В рамките на празника се организира и Регионален събор на народното творчество.
Община Ловеч организира Цветница – 2023 г. с богата фолклорна програма. За участие в изложението на художествените занаяти са поканени майстори занаятчии.
В рамките на празника се организира и продажба на цветя.
На пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“, булевард „България“, двора на Бившата казарма и на пл. „Трифон Трифонов“ са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия, шатри и маси за консумация и атракционни обекти.
На пл. „Тодор Кирков“ ще има 37 броя шатри за занаятчии за демонстрации.
В двора на бившата Казарма за подвижни обекти за търговия с храни и обществено хранене са предвидени 10 броя терени с площ по 150 кв. м.
На бул. „България“ са предвидени следните позиции за разполагане на преместваеми обекти: 129 бр. шатри за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 х 3 м., 15 бр. маси за търговия със захарни изделия с размери 3 х 3 метра, 10 бр. шатри за цветя с размери 3 х 3 метра, 5 бр. стрелбища по 20 кв. метра, 9 бр. други атракции с размери 3 х 3 м.
На площад „Инж. Трифон Трифонов“ са определени места за: 20 бр. атракционни обекти по схема – различни люлки и увеселителни съоръжения, 12 позиции са отредени за стрелбища – 21 кв. м., 24 маси за търговия – 3 х 3 метра.
Условията и изискванията към участниците в „Цветница 2023“, както и формулярите и схемите за обектите, ще бъдат публикувани в следващите дни на интернет страницата на Община Ловеч.
Документите ще се приемат от 10.03.2023 г. в Община Ловеч /ст. 203/ или изпратени на имейл адрес toni.parichev@lovech.bg.
Забележка: Снимките са архивни.

Община Ловеч, пресцентър
10.02.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.