РЗИ обяви грипна епидемия в област Ловеч

gripВъв връзка с увеличената заболяемост от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) на територията на област Ловеч, достигнали епидемични стойности, Областният оперативен щаб реши на 16 януари 2023 г. да въведе временни противоепидемични мерки за периода от 18 до 24 януари 2023 г. Издадена е съответната заповед от 17 януари, подписана от д-р Росица Милчева, директор на РЗИ – Ловеч.
Временните противоепидемични мерки по отношение на здравната система включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации. Преустановяват се и свижданията в лечебните заведения, ръководителите да организират работата в съответствие с разписаните мерки в Плана за борба с грип и ОРЗ. Провеждането на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до заболели деца и лица от персонала. Засилена текуща дезинфекция и често проветряване на помещенията.
Преустановяват се присъствените учебни занятия на територията на областта за периода от 18.01.2023 г., сряда, до 24.01.2023 г., вторник, вкл., за същия период се преустановяват и извънкласните занимания.
Преустановяват се и свижданията в социалните институции.
Община Ловеч, пресцентър
17.01.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.