Спортист №1 на Ловеч за 2022 година стана европейският шампион по карате Габриел Стелиянов Петев

Победител в анкетата и Спортист №1 на Ловеч за 2022 година стана европейският шампион по карате Габриел Стелиянов Петев (19 г.). Състезателят е с актив от 67 точки от гласуването на спортни ръководители, треньори и журналисти.
На церемония в Ловчанското читалище на 12 януари 2023 г. вечерта той получи статуетката “Спортист на годината“, почетна грамота, парична награда и картина. Отличията бяха връчени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи и една отделна специална награда лично от нея.
„Да поздравим, освен наградените, още и родителите, директорите на училища и най-вече треньорите на тези спортисти. Аз съм респектирана тази вечер от постиженията. Гордея се с вас“, каза Корнелия Маринова.
Отличеният като № 1 Габриел Петев е шампион в категория до 75 кг в дисциплината кумите, а той спечели и приза за най-техничен състезател. „Не е важно да победиш другия, най-важно е да победиш себе си“, каза Габриел след награждаването.
Роден е в Ловеч, завършил е Природо-математическата гимназия в града, а в момента е студент първи курс в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Тренира в Ловеч и столицата. Догодина той ще участва в летен технически лагер за повишаване на степента – черен колан (първи дан).
Треньор на годината в Ловеч стана Христо Кадийски. Той е треньор по джудо и джу джицу в СК „Вароша“ Ловеч от 2008 г. За периода от 2013 г. до 2022 г. от държавни и международни първенства водените от него състезатели на клуба са спечелили над 400 отличия. През годините е подготвил трима национални състезатели за участия в европейски и световни първенства. През 2018 г. отборът от Ловеч спечели държавната купа на Българската Джу Джицу федерация. През 2022-ра той подготви и реализира 8 държавни шампиона, 2 вицешампиона и 4 бронзови медалиста от държавното първенство по джу джицу. Тимът се класира втори в отборното класиране на Държавното първенство. От национални купи през 2022-ра отборът спечели над четиридесет отличия.
Останалите отличени по низходящ ред са Христо Николов (15 г.), Даяна Илиева (16 г.) – и двамата са от СК „Джу Джицу-Вароша“, Йордан Рачев, дългогодишен състезател на СК „Сенши до – Ловеч“, Божидар Дочев (17 г.) от „Моделклуб“ Ловеч, Преслав Станчев (20 г.) от ХК „Осъм“, Николай Петров (12 г.) от СК „Джу Джицу-Вароша“, осмата позиция е за състезателна двойка Мирослав Александров и Теменуга Монова от СК по акробатичен рокендрол „Роксмайл“, следва Виктор Петрушев (13 г.) от СК „Джу Джицу-Вароша“. Десето място се поделя от Ивана Нечова от „Сенши до – Ловеч”, и Ивана Няголова (16 г.) от СК „Джу Джицу-Вароша“.
Тази година бяха номинирани 18 състезатели от пет вида спорт, както и трима треньори.
Грамоти заслужиха състезателите Никола Ивайлов Любомиров от СК „Джу Джицу-Вароша“, Александър Цветозаров Илиев от ХК „Осъм” , Иван Митков Христов от СК „Сенши до – Ловеч“, Максим Миленов Николов от СК „Джу Джицу-Вароша“, Йоан Станиславов Колев от СК „Джу Джицу-Вароша“, Паолина Росенова Иванова от СК „Сенши до – Ловеч“ и Росен Стоянов Колев от СК „Джу Джицу-Вароша“.
Наградите връчваха зам.-кметът Венцислав Христов и д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.
В художествената програма участваха двойка по танци Христо Николов и Йонислава Блажева от клуба „Роксмайл” и изпълнителят Теодор Иванов, полуфиналист в музикалното предаване „Звездите в нас”. Водещ беше журналистът Никола Колев.

Община Ловеч, пресцентър
12.01.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.