Осигурени са 15 млн. лв. за ремонт на зоопаркове

kmet tv interviewПо програмата за околна среда са осигурени 15 млн. лв. за ремонт на Зоопарковете в Ловеч, Плевен и Кнежа, така че ще се задвижи проектът за обновяване на зоологическата градина. Това става ясно от интервю на телевизия „Зетра“ с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод изтичащата година.

За зоопарка в Ловеч от години има изготвен проект за ремонт, но без финансиране. Той е на стойност 27 млн. лв. и няма как да бъде финансиран сега за такава голяма сума. Налага се проектът да бъде променен, за да може да получи поетапно финансиране, поясни кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Така че през следващата 2023 година общините ще могат кандидатства за финансиране на разработени от тях проекти за зоопарка и двата зоокъта в Плевен и Кнежа.
В интервюто тя определи ситуацията в страната като „перфектна буря“, което се отразява и на общината. Въпреки тежката ситуация има преизпълнение на приходите по програмата за управление и разпореждане с общинска собственост, преизпълнение вероятно на 125 %. И други новини виж в цялото интервю на следния линк:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.