Ученици от Езиковата в Ловеч демонстрират ораторско изкуство

Как и доколко владеят ораторското изкуство показаха учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч в открит урок на тема „Публични изказвания“, провел се на 22 декември 2022 г. Училищната зала на Езиковата беше препълнена от ученици, учители, родители, експерти от РУО, сред гостите бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Мнозина, като директорът на гимназията Радослав Хитов, изслушаха ораторите прави.
Темите са свободно избрани от кръга на обществените и гражданските проблеми, а ораторите трябва да покажат умения за публично общуване, обясни преподавателят по БЕЛ Мартин Стойнов, който водеше събитието.
Представиха се четири деца от 9 клас и 12 представители на 12 клас, които са се обучавали два месеца по модул „Езиково обучение“.
Темите бяха разнообразни, като „Рецепта за живота“, „Наркотиците“, „Времето като валута“, „Суеверията в съвременния живот“, „Високите цени и ниските стандарти“, „Ябълка или балатонка“,„Работа и учене“ и други. Подходите също бяха разнообразни, някои речи бяха разнообразени с театрални етюди, други впечатляваха със свободния изказ и импровизации.
Кметът Корнелия Маринова се обърна към залата с думите: „Това, което чухме днес от ораторите, са едни уроци за нас, възрастните. Проблемите бяха важни, всички ние се срещаме с тях, особено здравословното хранене или суеверията, за което ви поздравявам. Нека поздравим и деветокласниците, и големите ученици, както и вашите учители като господин Стойнов.“
След приключването на събитието присъстващите ученици можеха да гласуват електронно и да оценят различните оратори. Награждаването на най-добрите ще се състои по-късно.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.