Поради сериозни проблеми на електроподаването в критично състояние са много ловешки села

Поради сериозни проблеми на електроподаването в критично състояние са много ловешки села – горят уреди, а промяна в дейността на доставчика „Електрохолд България“ няма, въпреки сигналите, които подаваме от месеци. Това заяви кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която заедно със зам.-кмета Даниел Колев на 13 декември 2022 г. участва в работна среща при областния управител инж. Светослав Славчев.
Срещата бе по повод получени предупреждения за неплатени сметки към „Електрохолд България“ от страна на ВиК АД -Ловеч. Оказа се, че плащането е задвижено. Това са разходи, за които фактурите още не са дошли при тях, обясни изпълнителният директор на ВиК АД – Ловеч, инж. Данаил Събевски. До петък тази седмица имаме готовност всички задължения да се изплатят, увери инж. Събевски.
В същото време срещата очерта много по-голям проблем. В Община Ловеч вече са постъпили 19 преписки от селата, а недоволните хора са готови за граждански протест, искат да блокират пътища, съобщи кметът Корнелия Маринова.
„Постоянно изгарят електрическите уреди, а е зимно време. В село Соколово вече над два месеца нямат ток с часове. В същото време от дружеството пращат писма до общините и държавните фирми за задължения. Изискват, а същевременно не предоставят качествени услуги. Принудиха хората да си купуват агрегати за ток. Представете си – в 21 век сме и при този доставчик стигнахме до поставянето на допълнителни агрегати. Писахме за тези проблеми до Комисията за защита на потребителите, те разпоредиха проверка. И от „Електрохолд България“ ни съобщават, че е извършена такава. Но няма протоколи, няма информация какви мерки са взети. Ние искаме да видим ефективен резултат от проверката в качеството на услугата. На заявеното наше желание за работна среща с представители на дружеството по проблема няма отговор, каза още кметът Корнелия Маринова.
Участниците в работната среща решиха в началото на новата година да поканят отново ръководителите на „Електрохолд България“ на разговор и да поставят за пореден път тези проблеми. Както е известно, „Електрохолд България“ е новото име на електроснабдителното дружество в Западна България, което от лятото на 2021 г. е част от „Еврохолд“. Тогава българският енергиен холдинг придоби мажоритарен дял от по 67% в „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро“, а в края на март 2022 г. „Еврохолд“ се сдоби с почти 100% от собствеността на двете дружества на чешката ЧЕЗ.
Община Ловеч, пресцентър
14.12.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.