Иван Шишков: АМ „Хемус“ до пътя Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025

иван шишков

Очаква се строителството на трите участъка от АМ „Хемус“ до път II-35 Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025 г. Този срок е вследствие на натрупано забавяне от януари до август 2022 г., поради финансова неяснота в плащането на извършените строителни работи.
Това каза на 6 декември 2022 г. от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, предаде БГНЕС. По отношение на строителството на участък 4, Шишков заяви: „Изпълнението в участъка от края на пътен възел Плевен може да започне след решаване на казуса с констатираното през миналата година незаконно строителство по трасето.“

Той подчерта, че от петък в Народното събрание е внесен текст за изменение и допълнение в Закона за устройство на територията, в който е предложен вариант да бъдат обявени за търпими, включително и строителството за лот 4 и 5, за да може да продължи строителството на АМ „Хемус“.
Точно преди година пред БНР арх. Иван Шишков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, заяви, че „магистрала „Хемус“ през последната около година и половина се е превърнала в една строителна илюзия“.По думите му държавата се е оказала най-големият нарушител на Закона за устройство на територията. Той обясни, че в един момент е станало ясно, че никой не знае кога АМ „Хемус“ ще бъде завършена.
Виж тук

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.