Със спектакъл на ФА „Тракия“ в Ловеч завърши „Месецът на ансамблите“ (видео)

Със спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ от Пловдив на 22 ноември 2022 г. в Ловеч завърши първият по рода си „Месец на ансамблите“. В него се представиха най-известните танцови формации в страната.
Изявата закри кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която даде висока оценка на фестивала. „Целият този цикъл започна на 2 ноември и бе посветен на Деня на народните будители. Защото фолклорът винаги ни връща към корените и ни дава сила, мъдрост, смелост и доброта. Кой не се вълнува, когато чуе ритъма на българското хоро? Това е чудото на българския фолклор, усещането за свобода и сила. Благодарим за празника!“ каза в словото си кметът на Ловеч.
Корнелия Маринова благодари на всички състави, които се включиха, а именно Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“, на състава на Катедра хореография на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Асен Диамандиев“ – Пловдив, и на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.
За изявата от сцената говориха още директорът на Драматичен театър-Ловеч Биляна Петрова и инициаторът на събитието Кристиан Костов, председател от НЧ „Бяла Анаста-2016“. Институциите, заедно с Община Ловеч, са организатори на събитието.
Спектакълът на ФА „Тракия“ бе посрещнат с аплодисменти от публиката.
Община Ловеч, пресцентър
23.11.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.