Лекар на годината 2022 в Ловеч стана д-р Емил Минков

В Ловеч на 19 октомври вечерта бе обявена ежегодната персонална награда за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Носител на барелефа „Св. Иван Рилски“ за 2022 г. стана д-р Емил Ганев Минков.
Наградата и цветя на избрания връчи домакинът на церемонията Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч. Две специални награди – грамота и живописна картина, бяха връчени на д-р Татяна Асенова Гюлеметова и на д-р Пресиян Валентинов Василев.
Както е известно, на 19 октомври е празникът на Свети Иван Рилски, а това е и Ден на българския лекар. Кметът Корнелия Маринова в своето обръщение подчерта, че лекарите винаги са били сред най-напредничавите и интелигентни наши съграждани. „Затова успяваме да се преборим с такива кризи, каквито преживяхме през последните две години. Лекарската професия е обградена с такъв ореол, на който много други професии могат само да завиждат. Една латинска поговорка казва, че медицината е най-благородното изкуство. Защото човечността, хуманизмът – това е мисия, за която малцина са достойни. Това го правите ежедневно със сърцата на истински големи хора, с таланта да обичате.“
Отличените лекари благодариха за наградите. „Това е награда на първо място за образната диагностика, това е награда и за моите учители, някои вече не са сред нас, това са хора, които са повярвали в мен през тези 40 години работа. Благодаря на сестрите, които работят с мен. Благодаря и на семейството си, което винаги ме и подкрепяло“, каза развълнуваният д-р Минков.
В събитието взеха участие още заместник-кметът Венцислав Христов, д-р Алдин Начков – изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, д-р Росица Милчева – директор на РЗИ, д-р Антонио Маринов – директор Районна здравна осигурителна каса, председателят на Районната колегия на БЛС д-р Радослав Иванов, председателят на Районната колегия на БЗС д-р Велислав Симеонов, както и лекари, зъболекари, медицински специалисти и граждани.
По време на коктейла в Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“ звучаха изпълнения на пиано от Валерий Хомяков, водещ бе журналистът Никола Колев.
Официалната церемония за ежегодна персонална награда се провежда за 15-та поредна година. Организатор е Община Ловеч, а съорганизатори са Регионална здравна инспекция – Ловеч, Районна колегия на Български лекарски съюз – Ловеч, Районна колегия на Български зъболекарски съюз – Ловеч и Районна колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – Ловеч.
Д-р Емил Минков е роден през 1957 година в с. Деветаки. Завършил е медицина през 1985 г. във Висш медицински институт – Плевен. Записва специализация в Медицинска академия – София – Образна диагностика, завършва през 1990 г. Дълги години работи в рентгеново отделение към МБАЛ Ловеч, а от 15 години е началник на отделението. Лекар с много знания и практика, добър професионалист, отзивчив и всеотдаен към пациентите.
Д-р Татяна Гюлеметова е родена в София. През 1981 г. започва висшето си образование в Медицинска академия София факултет по дентална медицина. Завършва през 1986 г. и постъпва по разпределение в село Градище, община Левски като стоматолог до 1989 г. През 1992 г. специализира „поливалентна стоматология“ в Софийски университет. От 1989 г. работи като лекар по дентална медицина в Стоматологична поликлиника – Ловеч. Член е на Районната колегия на Български зъболекарски съюз от 1999 г.
Д-р Пресиян Василев е роден през 1984 година в Плевен в семейство на лекари. Завършва медицина в Медицински университет Плевен през 2011 г. Няколко години работи в МБАЛ Ловеч, след което се премества в „Кардиолайф“. През 2019 г. завършва специализация в Медицински университет Плевен със специалност гастроентерология. Участвал е в научни конференции в Раднево през 2007 г. и в София през 2013 г.

Община Ловеч, пресцентър
19.10.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.