„Слуга на двама господари“ в ловешкия театър

По повод премиерата на „Слуга на двама господари“ в Драматичен театър Ловеч на 13 септември 2022 г., кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, освен че изгледа спектакъла, изпрати до изпълнителите поздравление и кошница с цветя.
В адреса, който беше изчетен от сцената, се казва: „Напоследък класиката оживя в нашия театър, защото имаме подкрепата на авторите Шекспир, Сервантес, Гогол, а сега и Карло Голдони. Нищо чудно след време да се говори за „класическия период“ в ловешкия театър. Този период е защитен с имена като Йосиф Сърчаджиев и неговата съпруга Райна Томова, на зрялото актьорско поколение, както и на най-младите попълнения. Затова не е чудно, че

тази комедия отпреди векове продължава да звучи съвременно и злободневно.“
„Слуга на двама господари“ е написана през 1746 г. и е многократно адаптирана от тогава до днес. В поздравлението на кмета имаше специални думи по повод акцията на театъра за събиране на средства в помощ за операция на млад колега. Публиката почете с ръкопляскания и паметта на актрисата Слава Георгиева, която ни напусна през лятото.
На финала Биляна Петрова, директор на театъра, покани на сцената абсолютно всички участници в продукцията – от режисьора до дърводелците.
Режисура: Йосиф Сърчаджиев, адаптация: Райна Томова, сценография и костюми: Надя Василева – Ковачовска, плакат: Драгомир Димчев.
В ролите: Панталоне – Петър Стойчев, Доктор Ломбарди – Йордан Петков-Дуньо (гостуващ артист от НТ „Иван Вазов), Силвио /син на Ломбарди/ – Неделин Найденов, Клариче /дъщеря на Панталоне/ – Аделина Петрова, Флориндо – Гьорги Трайков, Беатриче – Силвия Чобанова, Бригела – Нина Суванджиева, Труфалдино – Явор Костов-Яша, Смералдина /слугиня на Панталоне/ – Марина Георгиева, Джована /слугиня на Бригела/ – Мелис Скендерова.

Община Ловеч, пресцентър
13 09.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.