Внезапно в Ловеч почина д-р Анка Георгиева

анка георгиева 11анка георгиева 11

Внезапно в Ловеч е починала д-р Анка Георгиева, бивш изпълнителен директор на ловешката болница и шеф на кръвна банка. Това съобщи директорът на РЗИ д-р Росица Милчева по време на събитие по повод Деня на спасението в Ловеч – 15 август. Присъстващите отдадоха почит и на починалата д-р Анка Георгиева, която е дългогодишен лекар. През септември 2017 г. тя пое ръководството на затъналата в проблеми МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“.
С едноминутно мълчание и включена сирена на линейка лекарите в Ловеч отбелязаха Деня на спасението в Ловеч – 15 август. Медиците се събраха точно в 12 часа пред входа на ЦСМП. Така те отдадоха почит към медиците, загубили живота си по време на работа.
„Нека Света Богородица Ви закриля във Вашата трудна професия, да пази и да носи мир в сърцата Ви!“, каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Днес църквата отбелязва Успение на Пресвета Богородица – един от 12-те големи християнски празници, посветен на смъртта на Божията майка.
За събитието дойдоха още областният управител инж. Светослав Славчев,и За значението на този ден говори д-р Велислав Тодоров, представител на Българския лекарски съюз. Той припомни, че денят се отбелязва от 2005 г. по предложение на главния редактор на в. „Български лекар“ д-р Тотко Найденов. Денят е в памет на д-р Стефан Черкезов (26 г.) от с. Стрелец, който на тази дата през 1963 г. спасява 47 души от пламнал автобус и загива от тежките си изгаряния. От 20 декември 2012 г. 15 август е Ден на спасението с решение на Министерския съвет.
За поредна година датата преминава под знака на Covid-19. Заболяването е отнело над 120 лекари, медицински сестри, фелдшери и шофьори на линейки, които помагаха на болни, но загубиха битката за собствения си живот, сочи статистиката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.