Съболезнования по повод кончината на актрисата Слава Георгиева

slava-georgieva1Съболезнования до близките, приятелите и колегите изказаха на 28 юли 2022 г. кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов по повод кончината на актрисата Слава Георгиева (69 г.). В този труден момент изразяваме съчувствие и споделяме тъгата на всички, които познаваха и ценява таланта на Слава, каза кметът на Ловеч.
Погребението ще бъде в град Царево, област Бургас, на 29 юли, от 11.00 часа.
Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „Заслужил гражданин на Ловеч“. Званието бе официално обявено по време на Празника на Ловеч – 11 май 2022 г. Поради заболяването тя не успя да присъства на тържеството. Званието й се дава за дългогодишната ѝ театрална, обществена и културна дейност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Тя е отдала 46 години на професионалния театър, както и на учениците от Езиковата гимназия.
Сред значимите й роли в Драматичен театър – Ловеч, са Лора в „Стъклената менажерия“, Таничка в „Чудо“ , Мариола в „Татул“, сестра Речид в „Полет над кукувиче гнездо“, Султана в „Железния светилник“, Вида в „Грехът Златил“, майката в „Майстори“ . В киното играе една от трите Мойри в „Роза Дамасцена“ и гледачката в „Откраднат живот“.
Повече за Слава Георгиева виж тук

Община Ловеч, пресцентър
28.07.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.