Нови автомобили се включват в сметосъбирането на Ловеч

Връчени бяха ключовете на новите специализирани автомобили за сметосъбиране, както и на неотдавна дарените от Ерфурт леки коли на община Ловеч. Това стана на 27 юни 2022 г. в двора на Бившата казарма в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.
Двата нови специализирани автомобили за сметосъбиране са закупени на обща стойност 400 000 лева (без ДДС) и имат гаранция 24 месеца. Новите автомобили са марка BMC – TUGRA 2032, произведени по английски патент, дизел, ЕВРО 6, двигател 6700 кубика. Обслужват се от водач и двама работници. Обемът за отпадъци е 16 куб. м, работят с всички видове контейнери. Георги Иванов, представител на фирмата-доставчик, обясни, че това е най-доброто на пазара като отношение между цена и качество.
Извършено е предаване – приемате на колите от специална комисия и е установено пълно съответствие между спецификацията на поръчката и доставката, което е отбелязано в протокол. Предстои обучение на работещите с новата техника.
„Обновяването на автопарка за сметосъбиране по селищата на общината беше крайно необходимо предвид амортизираните стари камиони, които често аварираха и ни принуждаваха да чакаме месеци, за да се намерят части. Наложи се да се обръщаме за помощ към външната фирма, която почиства града, да поеме и населените места. Сега ще изпълняваме дейността по почистване по-добре и в график, ще се работа с три камиона“, каза кметът Корнелия Маринова. Тя връчи ключовете на Цветелин Цанов, управител на „Комунална дейност“.
Заместник- кметът Венцислав Христов пък пое ключовете на лек автомобил Пежо 208, който ще обслужва социалните домове, а другият автомобил VW UP ще направи по-мобилни служителите на „Контрол и сигурност“ и КЕЧОР. На събитието присъства и заместник-кметът Даниел Колев.На събитието присъства и заместник-кметът Даниел Колев.
Община Ловеч, пресцентър
27.06.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.