Екип на Община Ловеч участва в семинар на Международната банка за възстановяване и развитие в Сливен

Екип на Община Ловеч взе участие в семинар на Международната банка за възстановяване и развитие на тема: „Обновяване на изоставени територии в България: Как да превърнем проблемните градски територии в потенциал за развитие?“ Семинарът се проведе в град Сливен в периода от 14 до 16 юни 2022 г.
Участваха представители на МРРБ, Националния център за териториално развитие, общините Варна, Габрово, Враца, Монтана, Ловеч и домакините от Сливен.
Една от разработените от семинара теми беше преустройството на казармен терен в град Сливен. В процеса на работа главният архитект на Община Ловеч арх. Минчо Петков сподели опита по организиране и провеждане на конкурса за преустройство на ловешкия казармен терен. Семинарът се проведе във формата Шарет (Charette) – интензивна форма за бързо генериране на идеи от разнообразна група участници в процеса на планиране и инвестиционно проектиране. Резултатите бяха представени пред Стефан Радев, кмета на Община Сливен, и група от заинтересовани инвеститори от общината.
Следващите срещи в рамките на проекта ще се състоят до края на годината.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.