Кметът на Ловеч откри Националното състезание за ключови компетентности по природни науки с уникална презентация

DSC_2570

С уникална презентация на любимия град Ловеч кметът Корнелия Маринова откри Националното състезание за ключови компетентности по природни науки, което се провежда в люляковия град в дните 10 -12 юни 2022 г. Кметът използва пет ключови думи за да характеризира чрез образ и слово богатата история и бурното съвремие на Ловеч. Емоционалното въздействие на презентацията бе признато от всички следващи оратори и изпратено с бурни аплодисменти от публиката.
В петък вечерта в салона на Ловчанското читалище „Наука – 1870“ стартира 13-ото поредно състезание и шесто за Ловеч. Темата тази година е „Науката в научната фантастика“. Състезанието включва решаване и публично представяне на задачи, проверяващи компетентностите в областта на физика, химия и биология. Участват ученици от 28 области на страната.
Поздравителен адрес от МОН прочете доц. д-р Мая Гайдарова. Списъкът на официалните лица в събитието включваше още областният управител Виктор Стойчев, зам.- кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, д-р Иваничка Буровска, която е и.д. началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, Венцислав Георгиев, директор на ППМГ – Ловеч, и др. Сред публиката бе проф. дфн Иван Лалов, почетен гражданин на Ловеч. В церемонията участваха мажоретен състав с ръководител Тотко Рогашки и млади изпълнители от ППМГ – Ловеч.
На 11 юни в залите ППМГ от 9.00 ч.започва първа част на състезанието в ППМГ – Ловеч. Следобедът е отделен за посещение на забележителностите на Ловеч. На 12 юни от 9.00 ч. е втората част на състезанието. В 15.00 часа ще бъдат обявени резултатите и е награждаване на победителите в актовата зала на Математическата гимназия. Организатор на състезанието е МОН, със съдействието на РУО Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър
10.06.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.