Шоуто „Стрийт баскет“ се проведе в Ловеч

Традиционното баскетболно шоу „Стрийт баскет“ се проведе на 1 юни 2022 г. на площад „Екзарх Йосиф I“, пред Община Ловеч. То премина под мотото „Да бъде мир на земята“ и се организира по повод празника на ЦПЛР-ОДК и 22 години „Стрийт баскет“ в града.
Празникът бе открит от кмета Корнелия Маринова в присъствието на заместник-кмета Венцислав Христов. Корнелия Маринова се обърна към спортистите с думите: „Пожелавам ви да съхраните детското в себе си, това ще ви помага през целия живот. Днешният ден посвещаваме на мира, защото се оказа, че по време на война всичко останало губи своя смисъл. Ние вече видяхме колко е важно да сме здрави по време на пандемията. Сега виждаме колко е важно да живеем в мир. Желая ви хубав празник и само положителни емоции да имате!“
Още в началото на всички участници, а и на детската публика, бяха раздадени сладоледи. Организатори на проявата са от ЦПЛР-ОДК с финансовата подкрепа на Община Ловеч и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/-Ловеч.
С много емоции премина спортната надпревара , в която участваха 22 отбора по трима състезатели. Те са от училищата в гр. Ловеч – ОУ “Васил Левски“, ОУ „Проф. Димитър Димов“, ППМГ, ПЕГ “Екзарх Йосиф I “, СУ „Св. Климент Охридски“, както и от СУ „Георги Бенковски“ от Плевен.
Класираните на призовите места ученици във всяка възрастова група получиха медали, а завоювалите първо място и тениска с логото на събитието. Наградите бяха връчени от Марина Колева, директор на ЦПЛР-ОДК, и Даниела Данова, секретар на МКБППМН.
Община Ловеч, пресцентър
01.06.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.