Незаконните погребения край София ни подсещат за Ловеч

Има ли връзка между нашумелите днес незаконни погребения край София и неотдавнашните „шумни“ протести на частните погребални агенции в Ловеч? На пръв поглед – не!
В София – прокуратурата поиска постоянен арест за 51-годишния погребален агент  Георги Енев, заподозрян за извършването на измамата със седем (засега!) нерегламентирани погребения.
protest2-1

В Ловеч – след двумесечни разнасяния на ковчези от частните погребални агенции, отвратително грозни сцени с памперси, блокирани пътища и обвинения към общината за монопол в дейността и измами, до днес – нищо! Нулев резултат от протеста. Няма оставки, няма предписания.
По време на въпросното ловешко интернет-шоу мнозина тържествуваха – мачкай ги! Това беше чист виртуален протест на хора на две ракии. На практика на площада протестът бе подкрепен само от роднини.

protest2
Повечето граждани се вслушаха в аргументите на местната власт – нужен е регистър на погребенията, не може да се влиза в общинските погребални паркове без съответните документи и т.н.
Забележете: До днес нито едно от хвърлените обвинения не бе потвърдено от сезираните контролни институции. Нито едно!
И защо беше този „платен“ цирк в Ловеч! Беше грозна борба за трупове с непозволени средства, опакована като „граждански“ протест! Досещаме се, че има стройна система за информация кой кога се „чака“ и агенциите се борят за всяко погребение! Но защо частните погребални агенции не иска да спазват наредбите в тази сфера?
Защото не им изнасят… „Лош закон, но закон“, казват обаче древните. Eдинственото изискване е всички да спазват наредбите.
Впрочем, всяка наредба може да се промени от Общинския съвет, но не чрез хулигански натиск. И чест прави на всички общински съветници в Ловеч, че не обърнаха никакво внимание на врявата.
Днес шумим за нелегални погребения! Това ли чакаме в Ловеч? За да има ред, затова големите врати на гробищните паркове в община Ловеч бяха заключени, за да се влиза само регламентирано. Да се знае какви погребение се извършват. А не, както твърдят, за да не влизали близките.

А за да не се влиза незаконно!

НГ

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.