Кристиан Костов от НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“ с „Ловешки меч 2022“

кристиан костов

Кристиан Павлинов Костов, председател на НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“, е определен за носител на Ежегодната персонална награда в областта на културата „Ловешки меч“ за 2021 г.

Комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Ловеч, разгледа постъпилата номинация. Тази година тя беше само една и комисията утвърди носителя на наградата.
Кристиан Костов се удостоява с „Ловешки меч“ за спектакъла „Алтън Ловеч“, станал публично достояние на 24.06.2021 г. Посветен е на 834 години от Ловешкия мир, от неуспешната за византийците обсада на Ловешка средновековна крепост по време на освободителното движение на Асеневци и последвалото възстановяване на Втората българска държава.
Сцена на спектакъла стана именно Ловешката средновековна крепост.
Припомняме, че с ежегодната персонална награда „Ловешки меч“ се удостоява творец за конкретно произведение или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на общината за периода от 1 април на предходната година до 1 април на годината на връчване.

Ежегодната персонална награда „Ловешки меч“ е за стойностни постижения в областта на културата. Целта на наградата е стимулира изявите на творци и дейци в сферата на изкуството и културата в община Ловеч, както и да отдаде заслужено внимание, обществена гласност и признание на този, който има най-голям принос в културния живот на общината.
Наградата се състои от статуетка „Ловешки меч” и грамота за принос в културния живот на Община Ловеч.
Наградата „Ловешки меч“ ще бъде връчена на 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Последните две години наградата не е присъждана или поради липса на предложения, или поради неутвърдени от комисията кандидатури.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.