Зрелищен празник на спортните клубове спретнаха в Ловеч

Голям зрелищен празник на спортните клубове в Ловеч на 17 май 2022 г. напълни площад „Екзарх Йосиф I“ пред общината. Събитието бе посветено на местните спортисти по повод Деня на българския спорт. В продължение на час и половина публиката аплодираше демонстрациите на представителите на осем спортни клуба – по борба, волейбол, тенис на маса, хандбал (два клуба – ХК „Ловеч 98“ и ХК „Осъм“), акробатичен рокендрол, карате и Моделклуб – Ловеч. Историята и развитието на всеки клуб бяха представени подробно от журналиста Никола Колев, водещ на спортния спектакъл.
Сред демонстрациите имаше много атрактивни моменти, спиращи дъха и възнаградени с бурни аплодисменти. Например сенсей Евгени Енчев от карате клуб „Сенши до –Ловеч“ демонстрира как с голи ръце се чупят камъни. Много овации събраха и демонстрациите на състезателите от ХК „Осъм“. Отборът има национален състезател при мъжете – Преслав Станчев, както и национални състезатели в юношеския и младежкия отбор на България – Александър Илиев и Теодор Градимиров.
Кметът Корнелия Маринова, която изгледа всички прояви, на финала поздрави участниците. Тя припомни, че 7 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта от 4 август 2006 г. Датата не е избрана случайно – на далечния 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Идеята е да се представят спортните клубове пред широката общественост, да се популяризират техните състезатели и треньори, както и на видовете спорт, които се развиват в Ловеч. Кметът се обърна към присъстващите с думите: „Поздравявам треньорите, които влагат сърце и труд, за да мотивират децата. Но още повече се радвам на родителите, които подкрепят своите деца. Защото всички те трябва да са здрави и дееспособни. Мисля, че това, което се случи днес, има бъдеще. Честит празник!“
След това кметът Корнелия Маринова връчи купата на голмайстора на първенството по хандбал Преслав Станчев. Сред публиката бе и развълнуваният му баща Борислав Станчев, легендата на ХК „ Осъм “.С почетен медал на Община Ловеч кметът отличи треньора по борба Хинко Нешев.
В програмата участваше и Общинският духов оркестър и мажоретен състав – Ловеч, с ръководител Тотко Рогашки.
Още снимки виж тук
https://www.lovech.bg/bg/novini/snimki-ot-praznika-na-sportnite-klubove-v-lovech

Община Ловеч, пресцентър
18.05.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.