От Ерфурт дариха на Ловеч две коли (СНИМКИ)

DSC_2534Делегация от побратимения град от Ерфурт, Германия, пристигна в Ловеч на 12 май 2022 вечерта. На следващия ден гостите се срещнаха с кмета Корнелия Маринова и със заместник-кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.
Петчленната група се води от Михаел Хаун – член на борда на Спестовната каса в Ерфурт. В делегацията е и г-жа Симон Крафт, дългогодишен ръководител на протокола и международните отношения в побратимения град.

DSC_2558
Непредвидени обстоятелства са попречили на главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн (Andreas Bausewein) да пътува за Ловеч. Той е изявил желание да дойде през лятото, за което кметът Корнелия Маринова каза, че винаги е „Добре дошъл“.
Гостите са у нас по повод Празника на града и докараха поредното дарение за общината – леки автомобили Пежо 208 и VW UP. Документите за дарение бяха предадени на заместник-кмета Венцислав Христов и на Валерия Баръмова, началник „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“. Единият автомобил ще обслужва социалните домове, а другият ще направи по-мобилни служителите на „Контрол и сигурност“.
В кабинета на кмета се проведе приятелски разговор като между стари познати относно съвременната международна обстановка и посрещането на бежанци от Украйна.
Срещата приключи с размяна на протоколни подаръци. След това германските гости посетиха завода за автомобилни части „VOSS Automotive“ в Баховица, Дневният център в кв. „Здравец“ и Крушунските водопади. В събота делегацията ще наблюдава Петия фолклорен фестивал „Люлякова ръченица“ на площад „Тодор Кирков“.
Делегацията ще отпътува обратно за Германия на 15 май 2022 г.

Община Ловеч, пресцентър
13.05.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.