Музикалният хит „Парижката Света Богородица“ в Ловеч

DSC_2596

Световният музикален хит „Парижката Света Богородица“ на Държавната опера от Варна закри традиционните „Люлякови музикални вечери“ в Ловеч на 12 май 2022 вечерта. С викове „Браво“ и продължителни аплодисменти публиката възнагради продължилия над три часа мюзикъл по музика на Рикардо Кочанте. При поднасянето на кошницата с цветя от името на Община Ловеч артистите благодариха и обещаха да се върнат пак в Ловеч.

Това беше един истински подарък за музикалната общност в града и достоен финал на празниците, коментираха възторжени зрители.
Постановката на режисьора Петко Бонев и диригента Страцимир Павлов с аранжименти на Данко Йорданов следва плътно сюжета на класическия роман на Виктор Юго. Участват певци и артисти с превъзходно излъчване и с безупречен френски език, защото песенните номера се изпълняват на оригиналния език. Субтитри на български и английски превеждат текста на песните. Есмералда на Лилия Илиева и Квазимодо на Велин Михайлов, както и останалите участници, спечелиха сърцата на зрителите.

Община Ловеч, пресцентър
13.05.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.