Отличиха заслужили граждани на Ловеч по повод Празника 11 май

За Празника на Ловеч – 11 май, бяха отличени двама актьори от местния театър като заслужили граждани – Слава Георгиева и Стоян Георгиев. С „Почетен медал на гр. Ловеч“ бе удостоен проф. д-р Владимир Аврамов от ВТУ и генерал-майор Красимир Кънев. Церемонията беше в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“
На събитието присъстваха депутатът Николай Нанков, областният управител Виктор Стойчев, гостите и общински съветници.
Актьорът Стоян Георгиев Стоянов стана „Заслужил гражданин на Ловеч“ за дългогодишната му театрална, обществена и културна дейност на територията на общината, както и за изключителния му принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Той вече е удостоен с Почетен медал и значка по-рано. На тържествената церемония му бе връчен Кристал „Ловешка крепост“ и живописна картина.
Стоян Георгиев благодари с трогателни думи, като припомни, че първите стъпки на сцената е направил именно на тази сцена в читалището през 1957 г. като дете. Целият му живот до сега е преминал на сцената.
Званието „Заслужил гражданин на Ловеч“ получи и актрисата Славка Цветанова Георгиева за дългогодишната ѝ театрална, обществена и културна дейност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Поради отсъствие от града наградата ще й бъде предадена по-късно.
Кметът на Община Ловеч със своя заповед удостои проф. д-р Владимир Димитров Аврамов с „Почетен медал на гр. Ловеч“. Причината е дългогодишна му дейност по проектиране и реализация на стенописна програма в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ и изключителен принос към културния и духовен живот в Ловеч. Проф. Аврамов благодари с думите: „Аз не съм площаден артист и много хора не ме познават. За да се запознаят с моето изкуство, трябва да влязат в храма.“
С Почетен медал на град Ловеч бе удостоен и генерал-майор Красимир Кънев за заслугите му към военното дело и наука, към отбраната на страната и НАТО, както и към обществения живот на град Ловеч и възраждането на неговата войнска слава. Служебна мисия възпрепятства генерал-майор Красимир Маринов Кънев да присъства лично.
Отличията на присъстващите връчи кметът Корнелия Маринова. Тържествата и концертите за празника на Ловеч продължиха през целия ден.
ВИЖ ТУК
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

https://www.facebook.com/lovech.municipality

Община Ловеч, пресцентър
11.05.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.