Ученици от проекта „Приятелство и общуване“ се срещнаха с кмета на Ловеч

Ученици от Испания и България, участници в проекта „Приятелство и общуване“, имаха на 10 май 2022 г. сърдечна среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Срещата стана в залата на Общинския съвет. От българска страна участваха ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, които бяха водени от директора Радослав Хитов.
Гостите, които са в люляковия град Ловеч в периода 4 – 11 май, разказаха за чудесните си впечатления и споделиха, че не им се тръгва.
„Пожелавам ви много кураж във вашия път в живота, владеенето на чужди езици ще ви направи душевно по-богати и с много повече приятели“, каза кметът Корнелия Маринова и после връчи сертификатите на участниците. Испанците благодариха за подаръците и обещаха да поддържат и в бъдеще контакти с новите си приятели.
Неотдавна ловешки учениците гостуваха по същия проект в Галисия, Испания. Основна цел на двустранния проект „Приятелство и общуване“ е обмен на добри практики при изучаването на испански и английски език, както и да се опознаят традициите, бита и културно-историческото наследство на двете държави.
Проектът е по програма „Eразъм+“ (Friendship and Communication Project 2021-1 BG01-KA121-SCH- 000010344).
Община Ловеч, пресцентър
10.05.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.