Позиция на председателя на Общински съвет – Ловеч, относно обиди към съветниците

 

Като председател на Общинския съвет – Ловеч, изразявам категоричното си несъгласие с методите на уличен натиск върху Общинския съвет като орган на местното самоуправление, натиск, целящ постигането на нерегламентирани икономически облаги за частни търговски субекти – траурните агенции.
По време на вчерашното 35-о заседание на Общински съвет – Ловеч, бе осъществено напълно противозаконно, противоречащо на нормите, разписани в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника на Общински съвет – Ловеч, нахлуване на група лица в залата, крещящи вулгарни и нецензурни обиди към общинските съветници и към кмета на Общината.


Като председател на Общинския съвет – Ловеч, заявявам, че подобно поведение е напълно неприемливо и в разрез с демократичните ценности, върху които се осъществява местното самоуправление, като за извършените противозаконни прояви ще сезирам Районна прокуратура – Ловеч, която се явява орган, оторизиран да даде правна квалификация на извършеното.
Петър Цолов, председател на Общински съвет – Ловеч
01.04.2022 г.

Поясняваме, че на 31 март т.г. лицето Симон Милчев с малка група граждани нахлуха по време на сесия и прекъснаха с викове работата на общинските съветни. Председателят Петър Цолов бе принуден да извика полиция и чак тогава протестиращите напуснаха.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.