Общински съвет – Ловеч, на 31 март ще разгледа 32 точки

Тридесет и петото заседание на Общински съвет – Ловеч, се свиква на 31 март (четвъртък) 2022 година. Началото е от 10.00 часа в заседателната зала на Община Ловеч при спазване на въведените санитарни мерки. Това става ясно от поканата до градските старейшини, изпратена от Петър Цолов, председател на Общински съвет-Ловеч, на основание чл. 25, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.
Проекто-дневният ред засега включва 32 точки.
Преди началото на сесията клетва ще положи нов общински съветник, който влиза на мястото на Пенко Михайлов. Това е Даниела Тодорова Ганчева, логопед в ОУ „Христо Никифоров“.
Първите две точки са питания на общински съветници – относно дейността на БД „Обреди“ и въпроси за паркоместата на територията на гр. Ловеч и командировките в страната на кмета на Община Ловеч.
Следва отчет-анализ за дейността на РУ – град Ловеч през 2021 година, приемане на Наредба за изменение и допълнение Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината, приемане на Наредба за изменение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в детските градини, приемане на Наредба за условията и реда за използване на спортните обекти – собственост на община Ловеч и за финансово подпомагане на спортните организации и туристическите дружества, още – годишен доклад за наблюдението на изпълнението на План за интегрирано развитие на Община Ловеч за периода 2021-2027 г., годишен отчет за дейността на фонд „Култура“ за 2021 г., отчет на Програма за развитие на туризма на община Ловеч за 2021 година и др.
Ще се обсъжда актуализация на общинския стандарт за издръжка на едно дете в детска градина на територията на общината, приет с решение № 167/31.07.2012 г.
Съветниците ще се произнесат и относно удостояване на актьорите Славка Георгиева и Стоян Георгиев със звание „Заслужил гражданин на Ловеч“, както и удостояването със звание „Почетен гражданин на Ловеч“ на проф. д-р Владимир Димитров Аврамов и генерал-майор Красимир Маринов Кънев.
Предвидено е обсъждане на поставяне на барелеф на Панайот Пипков и поставяне на паметна плоча на Христо Никифоров в зелената площ пред сградата на Сити центъра.

Община Ловеч, пресцентър

25.03.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.