Известната състезателка Констанца Томова бе най-бърза на мартенското рали в Ловеч СНИМКИ

17 дами и двама мъже застанаха на старт в традиционното мартенското автомобилно състезание в Ловеч, състояло се на 19 март на гаровия площад в града. Те водиха интересна и оспорвана битка, разделени по групи в зависимост от автомобилите. Ралито включваше два манша, а участниците демонстрираха майсторско управление. В клас СТОК (стандартни автомобили-серийно производство) надпреварата премина в две групи. В първа група (автомобили с кубатура на двигателя до 1600 куб. см.) победата извоюва Наталия Събчева с Фолксваген Крос от отбор „Смели и безотговорни”, следвана от Стела Събчева със Ситроен С4 от отбор „S” и Петя Генчева с Фолксваген Лупо (индивидуален участник).
Във втора група (автомобили с кубатура на двигателя над 1601 кубика) първото място спечели Геновева Тодорова с Фолксваген Голф 5 от отбора на Кметство Баховица, а нейни подгласнички станаха Ирина Илиева с БМВ 330 от тима на Община Ловеч и Галя Миткова с Фолксваген Голф 4 от отбор „Бързи и яростни”.
Известната състезателка Констанца Томова със Ситроен Саксо постигна най-добро време в обиколките и заслужи първото място в генералното класиране, както и в класа за модифицирани автомобили. Тя бе отличена и с наградата за най-атрактивна състезателка.
Отборната надпревара бе спечелена от дамите от тима на „S”, следвани от „Бързи и яростни” и „Смели и безотговорни”. Призът за най-млада състезателка получи Радослава Кънева с Ауди А4. Представителките на отбор „Ветерани” Катя Кънчева с Форд Фиеста и Даниела Панчева с Ауди 80 пък получиха награди като най-дългогодишни участнички в ралито. При мъжете победата спечели Валентин Кунчев от Пазарджик с Опел Астра, който изпревари Кольо Колев с Рено Клио.
Мартенското рали е стара традиция за Ловеч. През 1988 г. то е прекъснато, но впоследствие през 2004 г. е възобновено по инициатива на Община Ловеч и местната организация на СБА.
Тази година за първи път в надпреварата взеха участие и мъже. Участниците бяха специално поздравени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която е председател на организационния комитет на състезанието. Тя откри ралито и подари по цвете на дамите. В посланието си кметът каза:
„Нека днес покажем най-доброто, на което сте способни. Да шофираш – това означава да мислиш, да можеш, да си отговорен към правилата и дисциплината на пътя. Успех на всички!“
Наградите връчиха председателят на ловешкия клон на СБА Валентина Янкова и директорът на ралито Ивелин Йончев. Победителите и призьорите в отделните групи получиха купи, парични и предметни награди, бутилки шампанско, а останалите състезатели получиха плакети.
Цялото събитие виж тук.
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.