Ученици от ловешко училище успешно участват в национално състезание за икономисти на английски език

Учениците от 12 клас при СУ „Тодор Кирков“ – гр. Ловеч, участват в Национално състезание за икономисти на английски език, чиято организация и провеждане се осъществява в партньорство между Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ гр. Благоевград и Американски университет в България, с подкрепата на РУО – Благоевград.
На 09.03.2022 година се проведе първият кръг от състезанието, състоящ се от тест за определяне на нивото на подготовка по английски език. В следващия втори кръг продължават учениците от 12 клас – Анастасия Горанова, Елиза Михайлова и Цветелина Богоева. В този кръг трите момичета ще пишат есе на английски език на тема „Висока инфлация – проблем и предизвикателство“ и ще покажат уменията си за водене на разговор на английски език с представители на Американския университет в Благоевград.
При класиране и участие в трети кръг участничките ще изготвят и защитят презентация на английски език за разработване на бизнес в населено място в България. Задачите, които трябва да изпълнят, са пряко свързани с предметите, изучавани от учениците в профил „Предприемачески“.
Община Ловеч, пресцентър
11.03.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.