Ученици от Гимназията в Ловеч ще участват в Национална конференция за млади лидери

 

Четири ученички от СУ „Св.Климент Охридски“ в Ловеч след номинации получиха персонални покани за участие в първата Конференция на младите лидери, която ще се проведе в София през лятото. Избраните са Десислава Събевска и Христалина Василева от 5.А клас, Глория Гошева и Деница Маринова от 6.А. Става дума за проект на фондация „България без граници“, чрез която на изявени ученици от 4.-8. клас ще се даде възможност да усвояват и развиват лидерски умения. Голямата цел е тези деца да разгърнат своя потенциал, да развиват своите таланти и способности, да допринасят за иновативни решения и да бъдат агенти на промяната в своята общност.


В шестдневната лятна конференция участниците ще изследват и опознават лидерите на България от историята и съвремието, културните и историческите забележителности на столицата и околностите ѝ. Ще посетят Президентството и Народното събрание, Националния исторически музей, „Музейко“. Организаторите подчертават, че обучението чрез преживяване и практическият образователен опит не само развиват аналитичното и конструктивното мислене, но оказват положителен ефект за цял живот. Нашата визия е „да развиваме смели лидери с чувство за национална гордост, които сбъдват мечтите си и променят света към по-добро“, заявяват от „България без граници“. Програмата на конференцията е изключително наситена, започва в 7 ч. и приключва в 22ч.. По време на събитието участниците ще намерят отговори на въпросите:

Как изучаването на лидерите от историята на България ще им помогне да развият собствените си лидерски качества, има ли специфични лидерски качества, от които да се ръководят, следвайки целите си, kак младите лидери могат да влияят на промяната в своите училища и в обществото.
Галя Лалева

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.