Виктор Стойчев напуска Общинския съвет на Ловеч, става областен

Общинският съветник от ВМРО Виктор Стойчев напуска Общинския съвет Ловеч поради преминаване на друга работа. С решение на правителството от 14 януари 2022 г., петък, Светослав Славчев е освободен от поста областен управител на Ловеч. На негово място е назначен Виктор Стойчев, съобщиха чак на 17 януари, понеделник, от областната администрация.
Политическата кариера на Виктор Стойчев досега прекосява две партии – ПП ГЕРБ и ВМРО, а сега квотата за областен управител бе към ПП “Продължаваме промяната“. Нова партия, нов късмет, коментират запознати.
Според правилата неговото място в общинския съвет трябва да заеме следващият в листата. Това е Моника Прашкова Тонкова-Генчева (на шесто място). 

Според справка в интернет тя представя фирма „Електропроект“ ООД, за контрол в областта на здравословни и безопасни условия на труд и други.
Ако тя се откаже, ред е на историка Теодор Кунев Тончев. Другите съветници от ВМРО в Ловеч са Детелина Димитрова Сотирова,  Николай Тодоров Джачков, Мариан Василев Василев и Калин Петков Кръстев.
Виктор Стойчев е дългогодишен директор на офиса на ТД на НАП в Ловеч, до момента ръководител на Областната пощенска станция, както и общински съветник. Бил е ръководител сектор в ТП на НОИ в Ловеч. Магистър по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията.
В началото на август 2019 г. Виктор Стойчев беше уволнен дисциплинарно като директор на НАП – Ловеч, заради неоторизиран достъп до информационните системи на приходната агенция.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.