Кметът на Ловеч инспектира строително-ремонтните дейности в града

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова инспектира в края на миналата седмица напредъка по строително-ремонтните дейности на част от проектите в града. Поради мекото досега време работата не е спирала и дейностите се движат в график.
Кметът Корнелия Маринова, заедно със заместник-кмета Даниел Колев, първо посети обекта на площад „Свобода“ до новия храм, който се рехабилитира по проект, финансиран по ОП „Региони в растеж“. Общата му стойност е 939 558 лв., от които европейско финансиране 798 624 лв. и национално съфинансиране 140 934 лв.
Готова е бетонната основа на бъдещата скейт площадка, очертават се и бъдещите три детски площадки. Извършена бе проверка на напоителната система за новите тревни площи.
Сред това бяха посетени двата жилищни блока в ЖК „Червен бряг“ – №№ 107 и 116, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на Ловеч – етап 2. Срокът е 250 календарни дни, като дейностите са започнали на 17.11.2021 г. В разговор с техническите ръководители на двата обекта и обитатели на апартаментите бяха обсъдени текущи проблеми. Дейностите и тук се движат по график.
След това кметът Корнелия Маринова прегледа резултата от ремонта на пътя Йоглав – Тепава, който беше реновиран като част от капиталовата програма на общината. Извършено е аварийно укрепване на голямо свлачище
на стойност над 59 хиляди лева. Пътят, който е част от общинската пътна мрежа, е ремонтиран за 300 хиляди лева, собствени бюджетни средства на общината. Работено е по общо 12 участъка от пътя с обща дължина 650 метра, с четири броя водостоци. Движението на моторни превозни средства по този път вече е безпроблемно, установи проверката.
Община Ловеч, пресцентър
10.01.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.