Сурвакари в Община Ловеч: „Добър ден, добри стопани!“

С думите „Добър ден, добри стопани!“ сурвакари влязоха в сградата на Община Ловеч през първия работен ден на новата година, 4 януари 2022 г. Шест талантливи деца от ДГ „Зора“ изнесоха вълнуваща фолклорна музикална програма за служителите. Малчуганите рецитираха фолклорни наричания, пяха песни, накрая извиха хорце. Заедно със сурвакарите бяха техни преподаватели и директорът на детската градина Иваничка Дончева.
Малкият Боян Енчев (6 г.) сурвака за здраве и късмет кмета Корнелия Маринова, а останалите деца – председателя на ОбС Петър Цолов и заместник –кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев. Наричанията и песните бяха с пожелание за здраве, дълъг живот, берекет и успехи.
Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата програма на сурвакарите и им пожелаха да бъдат здрави и усмихнати. „Вие сте най-ценното богатство в нашия град и вашето гостуване като първи гости за новата година – това е най-големият подарък за нас“, каза още кметът.
По традиция всички деца получиха по една паричка и пликче с лакомства, а след това бяха почерпени с баница и шоколад в кабинета на кмета.
Община Ловеч, пресцентър
04.01.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.