Кметът Корнелия Маринова обясни защо няма коледен базар в Ловеч?

Защо няма коледен базар в Ловеч? Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отговори на този въпрос пред местната телевизия „Зетра“:
„Има хора, които се страхуват и предпочитат да не участват в Коледен базар. Друга част обаче искат да има такъв. Аз гледам как върви заболеваемостта. Тя днес (20 септември – б. р.) на територията на област Ловеч е 550 на 100 000 за 14-дневен период. В последните дни ние запазваме една две единици отгоре надолу, но се движим около тази цифра, при 370 за област Ловеч. Това плато е един добър показател.
Не правим коледен базар точно по тази причина – желанието нашите съграждани да бъдат съхранени и да пазим дистанцията, която е нужна, да водим здравословен начин на живот и да намалим контактите, без да ограничим в крайна сметка живота ни. Междувременно нямаме и заявки от желаещи за организиране на коледен базар. И ако имаше, щяхме наистина да разсъждаваме много по-задълбочено върху тази тема.
Аз съм убедена, че ако положим още малко усилия в навечерието и на новия щам на корона-вируса, ще можем да стабилизираме до голяма степен ситуацията в Ловеч. Това е нещото, което считам, че е най-важно за хората от нашата община”, каза Маринова.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.