Готов е пътят между селата Йоглав и Тепава в Община Ловеч

Завърши ремонтът на път LOV – 2061 между селата Йоглав и Тепава в Община Ловеч. Дейностите бяха част от капиталовата програма на общината. По трасето се работеше в две направления – аварийно укрепване на голямо свлачище, като дейностите бяха разчетени за 59 524 лева. Ремонтът на пътя, който е част от Общинската пътна мрежа, е на стойност 300 000 лева, собствени бюджетни средства на общината.
Изкопните дейности са с обем 2200 куб. м, положен е несортиран трошен камък с обем 2800 куб. м, съобщи Николай Димитров, ръководител на обекта. За настилката са положени два пласта асфалт – за основа 300 тона неплътен асфалтобетон (биндер) и 300 тона плътен асфалтобетон. Този ремонт обхваща общо 12 участъка от пътя с обща дължина 650 м.
Освен това е разчистено трасето от надвиснали дървета и храсти, почистени са банкетите. Основно са ремонтирани четири броя водостоците. Движението на МПС е напълно възстановено.
Припомняме, че дейностите започнаха на 27 септември 2021 г. Строителните работи са извършени от фирма на „Трейс Груп Холдинг“ АД.
Този път беше проблемен, особено при зимни условия. Освен се оказа, че навремето е бил асфалтиран без да се полага основа, което доведе до пропаданията на трасето. Сега тези проблеми са отстранени.
Бележка: Снимките показват етапи от работата на бригадите.
Община Ловеч, пресцентър
09.12.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.