За Никулден Община Ловеч осигури на гражданите безплатна рибена чорба

За Никулден – 6 декември, Община Ловеч и тази година раздаде на гражданите безплатна рибена чорба. Порциите бяха раздадени пред катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на града при спазване на дистанция и всички противоепидемични мерки.
„Да бъдем живи и здрави, дарени с много радост, сили и обич, за да има благополучие и по-добър живот за всички. Пожелавам догодина да раздаваме чорбата без ръкавици и без маски.“ Това каза д-р Димитър Димитров – Директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“ в Община Ловеч, който разсипа първите порции.
Никулденското ястие беше осветено от отец Михаил Ковачев с пожелания за здраве към събралите се хора. Преди това в храма беше отслужена Божествена Света литургия за празника на Свети Николай Чудотворец. По традиция на 6 декември православната църква слави паметта на Свети Николай Мирликийски, който е сред най-почитаните християнски светци, известен с чудотворното си молитвено застъпничество за бедните и изпадналите в беда хора.
За празника Община Ловеч осигури общо 30 кг риба. Храната беше приготвена от служителите на Домашен социален патронаж. Рибена чорба имаше в обедното меню и за всичките 300 потребители на Домашен социален патронаж.


Община Ловеч, пресцентър
06.12.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.