В Ловеч отбелязаха 40-годишнина от създаването на приложното колоездене в България

 

Специално тържество в Ловеч на 12 ноември 2021 г. отбеляза 40-годишнина от създаването на приложното колоездене в България. Това стана под патронажа на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и председателя на СБА инж. Емил Панчев.
Събитието в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ събра активисти, партньори и ветерани на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ и на Съюза на българските автомобилисти от цялата страна. Кметът на Ловеч поздрави присъстващите и пожела в най-скоро време да бъде възобновена дейността на клуба по приложно колоездене в Ловеч.
„Грижата за опазване на живота и здравето на децата ни е първостепенна, тяхната безопасност по улиците и въобще като цяло тяхната сигурност е най-важна. Особено актуална е темата след като извършихме ремонта на централната градска част в Ловеч, видяхме как децата обичат да карат велосипеди, скейтбордове и всякакви други бордове. Така че още през следващата учебна година с кадрите и традициите, които имаме, можем да възобновим дейността. В страната сега има 19 клуба, но само осем са активни и затова трябва да дадем един силен рестарт и с общи усилия да сме още по-успешни. За Ловеч е чест да е домакин на този празник“, каза Корнелия Маринова.
Светослав Кръстев, председател на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ към СБА, връчи на кмета на Ловеч специален плакет и цветя.
Наградена с плакет бе и Валентина Янкова, председател на СБА – Ловеч, която получи и доста букети, тъй като имаше рожден ден.
Светослав Кръстев връчи и специални медали на заслужили деятели от Ловеч, Челопеч, Стара Загора, Габрово, Плевен, Берковица, Първомай, Ямбол, Монтана и други. Сред тях бе и ветеранът Димитър Стойчев от Силистра, който просълзен благодари. Припомнена бе дейността и на Милен Славчев, дългогодишен треньор и организатор на състезания в Ловеч, който бе зачетен посмъртно с медал.
Националното движение по приложно колоездене работи за популяризиране движението за безопасност сред децата, за повече знания и практически умения, за опазване здравето и живота на участниците в движението, да повиши техниката и умението за управление на велосипедистите при спазване на правилата за движение по улиците и пътищата, както и съдейства за усвояване на приложните елементи от специализирането програми по безопасност на движението и медико-санитарната защита.
Община Ловеч, пресцентър
12.11.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.