Иновативен проект за екологично възпитание бе представен в ДГ „Зора“ в Ловеч

Иновативен проект за екологично възпитание на малките деца бе представен на 9 ноември в ДГ „Зора“ в Ловеч. На събитието присъстваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов, за случая дойдоха и членове на обществения съвет към детската градина.
„Смятам, че сте направили чудеса с този проект и той е в полза на децата. Като биолог завиждам на учителите на тези деца, които ще бъдат подготвени за промените в природата, видове растения и т. н. Всички знаем колко важно е „учене чрез преживяване“. Така се придобиват трайни умения за здравословен начин на живот и позитивно общуване с природата“, каза Корнелия Маринова.
Проектът „Мини екопътечката“ е на тема „Обичам природата и аз участвам“ и той беше представен от директора на ДГ „Зора“ Иваничка Дончева. Той е част от националната кампания на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда 2021 г.“ , като стойността му е 4987.89 лв. с ДДС. Приключил е на 31 октомври 2021 г.
„Мини екопътечката“ е дълготрайна инсталация в двора на детската градина. Тя е изработена изцяло от естествени материали (дърво). Има четири лехички, изпълнени с плодородна почва, засети с билки и подправки. Обособена е и зона с дървени пейки за наблюдение на градинката и дъска за визуализация.
С този проект се изгражда екологичната култура при децата от предучилищна възраст.. Екологичното възпитание на децата не би било пълноценно, ако в процеса на обучение не ги включваме в практическата дейност, считат възпитателите.
„Мини екопътечката“ е жива, красива и забавна лаборатория на живота. Децата се запознават с градинските инструменти, с обработката на почвата, с това как расте едно цвете и прочие. От март до ноември дейностите са навън в екопътечката, а в студените месеци децата рисуват, изучават семенца и живота на растенията, учат песнички и за празници като Цветница и Еньовден. На гостите бе представена и изложба от рисунки и природни материали.
Община Ловеч, пресцентър
09.11.2021 г.


Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.