Традиционният фестивал „Младите в театъра“ ще се проведе в Ловеч

Традиционният фестивал „Младите в театъра“ ще се проведе в Ловеч в периода 7 – 12 октомври 2021 г., съобщиха от местния театър. Събитието предлага седем постановки на млади режисьори и е своеобразен преглед на новото поколение в театъра.
Фестивалът ще бъде открит с премиерата на „Мяра за мяра“ по Уилям Шекспир с режисьор Крис Шарков – ново заглавие в репертоара на Драматичен театър Ловеч. Участват Явор Бахаров, Боряна Бабанова, Георги Грозев, Ива Кирова, Любомир Ковачев, Марина Георгиева, Павел Емилов, Силвия Чобанова, Явор Костов – Яша.
През следващите вечери публиката ще може да гледа представленията „Мечтата на Наташа“ с режисьор Ана Батева (ДТ Габрово), „Кученцето, което не можеше да лае“ с режисьор Веселин Бойдев (ДКТ Пловдив), „Меко казано“ с режисьор Цвети Пеняшки (ДКТ Стара Загора), „Една крачка до предела“ с режисьор Денислав Янев (ДТ Търговище), „Пепеляшка“ с режисьор Маргарита Мачева (ДТ „Никола Вапцаров“, Благоевград) и „Посещението на старата дама“ с режисьор Дамян Тенев (Театър НАТФИЗ).
Спектаклите „Кученцето, което не можеше да лае“ и „Меко казано“ са за детска аудитория и ще се играят от 12 часа в събота и неделя, останалите заглавия са от 19 часа. Билети на касата на театъра – 0884315455.
В рамките на фестивала ще се проведат и театрални работилници.
Фестивалът „Дни на младата режисура“ е създаден през 1985 г. по инициатива на режисьора Иван Станев, съвместно с Димитър Радичков.

Община Ловеч, пресцентър
29.09.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.