Приеха с голямо мнозинство отчет по капиталовата програма на Община Ловеч

На общинските съветници беше предоставен пълен списък с обектите и отчет по капиталовата програма на Община Ловеч към 28.09.2021 г. Представената справка бе приета за сведение с 28 гласа „За“ и по един глас „Против“ и „Въздържал се“.
От целева субсидия, със собствени средства на общината и други външни източници капиталовите разходи общо възлизат на 26 337 208 лева. Информацията бе представена по предложение на групата съветници на БСП и бе включена като точка в дневния ред на редовното заседание на Общински съвет-Ловеч на 30 септемри 2021 г.
Кметът Корнелия Маринова коментира от трибуната на Общинския съвет:
„От справката се вижда целенасочената работа на общината и фирмите („Трейс Груп Холд“ АД и „Гандър“ ЕООД), които сме наели с договор, с определен бюджет и период от време. Всички средства от бюджета за 2020 г., които останаха нереализирани поради ковид обстановката, бяха добавени в бюджетната 2021 г. Има населени места, които имат над 70 000 лева в сметката си. Няма място в общината, което да е лишено дори от една стотинка от полагаемото му се за местната инфраструктура. Искам да обърна внимание на капиталовата програма. В списъка има 99 позиции, 15 от тях са с външно финансиране и то се очаква, има още 84 позиции. От тях 45 са изпълнени, осем са възложени и предстои финализиране и разплащане, имаме сключен договор по кредита за РИМ. До края на годината подготвяме обществена поръчка за изготвяне на ПУП-ове. 26 обекта е изпълнила фирмата „Гандър“ ЕООД, това е високото строителство. Има обекти, които правихме по спешност, като покрива на Покрития мост и импрегниране на неговата дървена обвивка, като Детска млечна кухня и други. Имате пълна яснота по тази дейност.“
Свършената работа бе призната и от страна на опозицията, общинският съветник Минчо Казанджиев коментира: „Когато се работи, не може да се каже нищо лошо“.

Община Ловеч, пресцентър
30.09.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.