Община Ловеч отличена като утвърдена културно-историческа дестинация

Община Ловеч бе удостоена с отличие в категорията „Утвърдена културно-историческа дестинация за 2021 г.“ по време на тържество, организирано от медийна компания „К и П Адвъртайзинг”, издател на списание „Дестинация България“. Наградата бе връчена днес на кмета Корнелия Маринова, която, приемайки я, каза:
„За да говорим за утвърдена културно-историческа дестинация, трябва да благодарим на предшествениците. Ще се върна на Феликс Каниц, който още през 18 век описва забележителностите и красотите на града. Ловеч има върхове, има и дълбочини. Той е град надлъж и нашир. Надлъж е разположен по поречието на река Осъм. Нашир е в географския център на България. Революционна столица на Апостола, с най-високия в страната негов паметник, до Ловешката средновековна крепост. А нашата Деветашка пещера е сред най-големите пещери у нас. Вашето списание ни прави популярни и сме признателни за вашия труд. Сърдечно ви благодарим“.
Отличия бяха връчени на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Критериите за номинациите са постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.
Награждаването стана на 29 септември 2021 г. в Балната зала на Национална галерия – Двореца, София, и е по повод Световния ден на туризма – 27 септември. Събитието се проведе при спазване на всички епидемични изисквания.
Кметът Корнелия Маринова бе придружена и от заместник-кмета Венцислав Христов. По-рано същия ден двамата участваха в мероприятие на фондация „Америка за България“ за публично представяне на резултати от независим граждански мониторинг.
Община Ловеч, пресцентър
29.09.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.