Ловеч отбеляза Деня на независимостта със спектакъла „Духът на България“

Ловеч отбеляза Деня на независимостта –22 септември със спектакъла под надслов „Духът на България“ на известния ансамбъл “Българе”. Събитието се състоя на 22 септември вечерта в салона на Драматичния театър при спазване на санитарните ограничения.
Спектакълът пресъздава епизоди от родната история от Паисий до княз Батенберг чрез танц, музика и стих. Публиката многократно прекъсваше представлението с бурни аплодисменти, особено на песни като „Ако умра, ил загина“ и „Яне ле, бело гърло“.
Кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова бяха поднесени на финала. Адресът бе до Христо Димитров, ръководител и продуцент на ансамбъл “Българе”, който по основателни причини не дойде в Ловеч. В прочетения от сцената текст се казва:
„Позволете най-сърдечно да Ви поздравя от мое име и от името на ръководството на Община Ловеч по пoвoд Вашия концерт под надслов „Духът на България“. Той се случва точно в Деня на независимостта, за да ни напомни, че истинското изкуство винаги е независимо и свободно. Всички ние като зрителите имаме щастието тази вечер да се да се докоснем до това тържество на звуци, костюми и хореография, до богатството на родния фолклор.“
Събитието бе посетено и от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов.

Община Ловеч, пресцентър
23.09.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.