Максим Ешкенази сравни по красота Ловеч с Флоренция

Световноизвестеният български диригент Максим Ешкенази сравни Ловеч с Флоренция. Това стана в предаването на Нова телевизия „На кафе“ на 29 юли 2021 г. Разговорът бе за енергиите Ин и Ян, трябва ли жена „да дирижира“ света, както и за отговорността ни към природата и красивите кътчета на България. Гостът наскоро посетил града край Осъм и останал много впечатлен:
„За първи път отидох в Ловеч и останах възхитен. Като погледнах моста и си викам – то все едно си във Флоренция, с тази река, с хълмовете нагоре, с крепостта. Не отстъпва на Флоренция. Красотата на Ловеч е невероятна, много красив град!“
Максим Ешкенази е роден на 21.06. 1975 г. в София. Той е диригент, преподавател, страстен летец, непораснало дете и неуморим мечтател, който живее на брега на Тихия океан. Музикален директор и диригент на „Pacific Symphony Youth Orchestra“, ръководи още „Colburn Chamber Orchestra“ и „Orchestra De Camera“ в музикална консерватория „Колбърн“. Завършил е Музикалното училище „Л. Пипков“ и консерваторията. След 3-годишно обучение е приет в Университета в Южна Калифорния със специалност цигулка. На следващата година освен цигулка започва да учи и дирижиране. В Америка работи с един оркестър в Бейкърсфилд. Обича да кара самолет и е любител на парашутизма. Посещава курсове и за хеликоптер.
Основател на българския „Фортисимо Фест“ и понякога дирижира концерти със Софийска филхармония, в които често представя непознати за българската публика произведения. Сред тях „Серенада за цигулка и оркестър“ от Ленард Бърнстейн, „Short Ride in a Fast Machine“ на легендарния американски композитор Джон Адамси и „Планетите“ на Густав Холст.
Виж предаването след 2 мин.

https://youtube.com/watch?v=XRXsf_ZEeQo&feature=share

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.