ГЕРБ-СДС печели в Ловешка област при 100 процента обработени протоколи

 

На изборите на 11 юли 2021 г. ГЕРБ-СДС печели в Ловешка област при 100 процента обработени протоколи на СИК, съобщиха от РИК Ловеч. Приемането на изборните книжа и обработването на протоколите отне около девет часа. Според окончателните резултати коалицията ГЕРБ-СДС са събрали 28,20 на сто от вота на избирателите, като за тях са гласували 12 907 души. На парламентарните избори на 4 април процентът им бе 35,11.

Водачът на листата Николай Нанков написа във ФБ: „За пореден път искам да благодаря на всички приятели, които дадоха гласа си за една стабилна, подредена, просперираща България! Нашият силен отбор отново е убедителен победител в област Ловеч! Поклон! На нашите неприятели също няма как да не благодаря. Направихте ни по-силни и единни. Успех на всички! Бог да пази България!“

Втора политическа сила в областта е партия „Има такъв народ“, с водач на листата Любомир Антонов Каримански. За тях са гласували 26,09 на сто от избирателите. Доверието към тях се е покачило с над девет процента. Разликата между двете първи политически сили в 11-ти МИР е около хиляда гласа.

Малко по-висок процент в сравнение с предходните избори има КП „БСП за България“, която е събрала 16,95 на сто от гласовете на избирателите, при 16,09 на 4 април.

ДПС вече не е четвърта политическа сила в областта. Измества я „Демократична България“ с 7,48 на сто, или 3422 гласоподаватели, като на предходните избори са имали едва 4,23 процента.

За ДПС са гласували 5,76 процента, или 2638 души.

„Изправи се! Мутри вън!“ са получили 5,36 на сто от гласовете /2454/, а „Българските патриоти“ – 3,25. Останалите партии и коалиции са с по-нисък резултат.

Според преференциалния вот има разместване в листата на ГЕРБ-СДС: четвъртият – Иван Миховски, за когото са гласували 1384 души, измества втория – Младен Маринов /843/. Разместване има и в листата на ИТН, където областния координатор за Ловеч на партията Цветелина Георгиева е събрала повече преференции от втората в листата Катерина Ряхова.

Избирателната активност в областта е 39,30 на сто, при 53,22 процента на 4 април, а през 2017 г. е била 56,96. Недействителните бюлетини са 277.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.