Ловешките деца ще имат нов модерен скейт парк

 

Сбъдва се мечтата на ловешките деца – да имат нов модерен скейт парк в центъра на града. Мечтата се материализира с откриването на обекта и направена първа копка на рехабилитация на пл. „Свобода“ в Ловеч. Копката бе направена на 6 юли 2021 г. от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и Александър Благоев – управител на дружеството изпълнител „ВИП БИЛД“ ДЗЗД гр. София. Кметът подчерта:
„Този момент за мен е изключително вълнуващ, защото е дълго чакан. Защото проектът на практика ще изпълни едно поето обещание към децата и младите. Ще изпълним един поет към тях ангажимент. Няма съмнение, че това е едно любимо място за отдих и развлечение. Сега тези 4600 кв. м ще бъдат основно ремонтирани и ще станат още по-привлекателни.“


Малките граждани ще се радват на три детски площадки – за малчугани до 3 години, до 12 години и за деца с увреждания. Чрез скейт площадката те ще се свързват с централната пешеходна зона. Церемонията с водосвет и първа копка се извърши точно на мястото, където ще е скейтборд площадката. Водосветът бе отслужен от свещеноиконом Любомир Казашки.
Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“, като средствата са икономисани от големия проект „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“ в кв. Вароша“, гр. Ловеч“. На практика това е четвъртият ремонтиран площад в града, част от пешеходната зона и резервен обект от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Ремонтът обхваща пространството между новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, жилищен блок „Кокиче“, ул. „Осъмска“, жилищен блок „Мир“, до пешеходната зона на ул. „Търговска“. На 28 юни т.г. бе сключен договор за строително-монтажните работи между общината и фирмата-изпълнител, добави Маринова.
Ще бъде подменена настилката, осветлението. Предвижда се изграждане на напоителна система, нови тревни площи.
Стойността на проекта е близо 940 хиляди лева, а срокът за изпълнение – 16 месеца, до 2 януари 2022 г.
Церемонията по първа копка може да се проследи на следните линкове
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official
https://www.facebook.com/lovech.municipality
Забележка: Снимката със скейт парка е илюстративна.


Община Ловеч, пресцентър
06.07.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.