Кметът на Ловеч откри форум на иновациите

 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 22 юни 2021 г. форум на иновациите по Националната програма „Иновациите в действие“ на НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“. Събитието, което минава под знака на 75-годишнината на гимназията, се проведе в дом „Преслав“ в Ловеч и събра представители от осем иновативни училища в областта.
В своето приветствие кметът Корнелия Маринова каза: „Когато 99% от хората намират вашата идея за странна, неразбираема, то има две възможности – или вие сте в грешка, или сте на път да влезете в историята. Аз ви пожелавам да намерите вашия път и чрез иновациите да влезете в историята!“
Кметът на Ловеч припомни още, че на 25 юни 1909 г. в Ловеч е роден патронът на гимназията писателят Димитър Димов. Тази вечер започват събитията, посветени на Националната литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“. Това са срещи с досегашните носители на наградата, а на 25 юни е церемонията по връчване на наградата на новия носител – Николай Табаков. Самият Димитър Димов с неговото дело е хубав пример за иновации, защото съчетава таланта на писател и драматург с професията на опитен ветеринарен лекар и професор по анатомия на гръбначните животни, каза Корнелия Маринова.
Поздравления поднесоха още Еленко Начев, началник на РУО Ловеч, както и Елена Таскова – държавен експерт в дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“.
Директорът на гимназията Габриела Георгиева връчи на гостите символа на учебното заведение – скулптура на кон като символ на благородство и сила.
Кметът Корнелия Маринова отличи абитуриентката Виктория Иванова от Ловеч, първенец на випуска, със значка на общината и специален поздравителен адрес. Виктория е с успех отличен 5.86, специалност „Ветеринарен техник“. Адрес към всички от завършващия випуск бе отправен чрез директора на гимназията.
„Това е най-старото ветеринарно училище в България, което събира ученици от 14 области. То отбеляза своята годишнина през целия месец юни със серия събития, посветени на богатата ни дейност“, отбеляза в словото си директорът Габриела Георгиева.
После клубът за народни танци към училището поднесоха танцов поздрав към участниците. Девет презентации бяха включени в работата на форума, представени от учители от Ловеч, Троян, Луковит, Орешак и Черни Вит.


Община Ловеч, пресцентър
22.06.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.