ПРЕЗИДЕНТЪТ НА „СЛАВИЯ“ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО КОМПЕТЕНТЕН ЗА ТОВА КОЙ Е ПРЕДАЛ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

 

Президентът на „Славия“ и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов не е достатъчно компетентен в областта на историята, за да прави публични изказвания относно кой е предал Васил Левски и изобщо има ли предателство.
Това заявява Община Ловеч относно негово любопитно изказване в едно телевизионно шоу преди ден.
Конфликтите в българския футбол са много далеч от славната епопея на нашите възрожденци, пожертвали живота си за свободата на отечеството. Делото на Апостола не е за делнична употреба. Всяко пряко сравнение, от рода на „Поп Кръстю е предал Левски, Бербатов предаде България“, може да събуди само съжаление и присмех към автора му. Достатъчно е да прелистиш последните исторически изследвания, за да разбереш, че „предателството“ на поп Кръстю е силно проблематично, недоказано и вярно само според някои литературни творби.
За поведението на футболиста Бербатов няма да се произнасяме, това е проблем на спортната общественост. Но ловешката общественост остро възразява срещу тиражирането на остарели истини от старите читанки от преди 30 години, които тиражираха „черната легенда“ за поп-предател.
Нашата позиция е – ако някой спортист и спортен деятел реши да навлезе в чужди територии, добре е да проверява своите знания. А най-добре е да взима отношение по темите от своята компетентност и да не се популяризират позиции, които са доказано несъстоятелни.

Община Ловеч, пресцентър
19.05.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.